Nieuws

Premium Solar Systems B.V.

Erik Pardijs Technische installaties en Tradelinks Renewable energy gaan samenwerken als Premium Solar Systems bv.
Het bedrijf Premium SolarSystems wordt Importeur en distributeur van Exclusieve thermische( water ) en pv ( elektra ) zonenergiesystem.
De producten onderscheiden zich doordat ze estetisch vele malen fraaier dan de huidige panelen en de kwaliteit zodanig is dat er meer rendement uitgehaald wordt. De panelen zijn zeer goed toe te passen op een plat dak en als inbouw op bestaande en nieuwe daken. Tevens kunnen onze panelen als dakbedekking gebruikt worden op daken waar bijv. de asbest verwijderd wordt. Er zijn dan geen nieuwe golfplaten nodig. Het dak wordt dan geheel dichtgemaakt met onze panelen.
Zowel de thermische als de pv panelen zijn te verkrijgen in 3 afmeting nl 1,5 m², 2 m² en 3 m² en kunnen probleemloos aan elkaar worden gelegd.
Premium Solar Systems bv kan u adviseren over de mogelijkheden en toepassingen. Op dit moment zijn we bezig om de website en documentatie actueel te maken. Tot die tijd kunt u contact opnemen met Erik pardijs tel 06 121 77700 email Info@epardijs.nl of Benno Klein Goldewijk 06 516 33464 email info@Tradelinks.nl.

Erve Brooks ontvangt gasten warm dankzij houtwal

GELSELAAR – Pannenkoeken- en museumboerderij Erve Brooks in Gelselaar verstookte tot voor kort jaarlijks dertig- tot veertigduizend m3 gas om gasten warm te ontvangen. Jaarlijks toch een behoorlijke kostenpost die, met de stijgende energieprijzen, alleen maar hoger wordt. Reden voor Daniël Marsman van Erve Brooks om deze eens kritisch tegen het licht te houden. Daniel Marsman runt Erve Brooks samen met zijn ouders en broer.
Daniël Marsman: „We hebben contact opgenomen met Erik Pardijs uit Borculo, leverancier van Hargassner biomassaketels. Hargassner is een Oostenrijkse fabrikant. Pardijs liet ons de voordelen zien van deze met houtsnippers gestookte installatie. Een tijdje daarvoor waren we al wel overgeschakeld van gas op houtblokken, maar daar ben je toch nog behoorlijk druk mee. Nu stort ik een keer per maand een bunker van 60 m3 vol met houtsnippers. Daarin zit een mechanisme dat de bunker vanzelf ‘leeg eet’ en de cv-ketel voedt met houtsnippers. Ik heb er zo nauwelijks omkijken naar. Het is een goede investering geweest. Het rendement is hoog. We besparen jaarlijks enige duizenden euro’s op brandkosten. Dat is een vijfde van wat we met gas kwijt waren. Die ketels zijn weliswaar niet goedkoop, maar verdienen zichzelf terug. Het hele complex wordt er mee verwarmd. En het mooie is dat Erve Brooks zelf enige kilometers aan houtwallen bezit, die moeten om de zoveel jaar gesnoeid worden. We ‘verbouwen’ dus onze eigen brandstof. Bosbouwer Mensink uit Gelselaar versnippert het hout voor ons. Tot snippers van zo’n vier tot vijf centimeter lang. Die moeten dan nog een jaar drogen, dan leveren ze nog meer rendement op.”
Erik Pardijs uit Borculo heeft de installatie geplaatst. Hij vertelt dat het systeem CO2-neutraal is, duurzaam dus. Eerst had Erve Brooks meerdere ketels in gebruik, nu is dat terug gebracht tot één ketel. In geval van storing is Erik Pardijs beschikbaar of de servicedienst van Hargassner in Nederland. De leverancier is bij Erve Brooks langs geweest om een kachel op maat te ontwerpen. Een extra voordeel is dat, naast de houtsnippers, de ketel ook geschikt is voor verbranding van olifantengras

bron: Achterhoek nieuws 14 februari 2012